Enyedi új filmje nagyon kapós a nemzetközi piacon

2017.02.17.13:16 Forrás: hvg.hu

A Berlinben nagy sikerrel bemutatott Testről és lélekrőlt már biztosan bemutatják Németországban, Franciaországban, és a Benelux államokban is. De a nagy dobás még hátra lehet, hiszen Amerikából és Nagy-Britanniából is van érdeklődés a film iránt.

Testről és lélekről című kölönös szerelmi történet remek kritikai visszhangot kapott világpremierje után Berlinben, így nem csoda, hogy nem csak esélyesenek számít egy komolyabb díjra a versenyszekcióban, de máris rengeteg országba eladták a film forgalmazási jogait. A Magyarországon először a Magyar Filmhéten, febuár 26-án, majd a rendes moziforgalmazásban március 2-tól látható alkotást a Films Boutique képviseli külföldön, és aVariety cikke szerint máris rengeteg ország forgalmazójával megállapodtak.

Testről és lélekrőlt már  biztosan vetítik majd Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Svájcban, a Benelux államokban, a délszláv térségben, Törökországban, Izraelben és Brazíliában is. A filmfesztivál még tart, így nem lenne nagy meglepetés, ha Észak-Amerikában és az Egyesült Királyságban is sikerülne értékesíteni a filmet, ezt erősítette meg a Films Boutique-tól Jean-Christophe Simon is.

A Berlinben bemutatott filmről itt írtunk korábban, a rendezővel készített interjúnkat pedig itt találja. A Berlinalén szombaton adják át a díjakat.

 

Kövesd a Kolorcity -t a Facebookon is!

 

Kövesd az Opontot a Facebookon is!