Az „öregedés művészete”

2017.02.16.17:32 Forrás: Opont

Újabb előadást tartottak a Szenior Szabadegyetem második félévének részeként február 16-án a Mezey István Művészeti Központban.

A téma ezúttal az öregedés művészete volt, amiről Prof. Dr. Semsei Imre, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának dékánja beszélt. A professzor hírportálunknak elmondta; nem mindegy hogyan öregszik meg az ember, lehet jól és rosszul is idősödni. Nem kell feltétlenül betegnek lenni vagy gyengének, igyekezni kell tudatosan irányítani ezt a folyamatot.

Mint ismeretes: a Miskolci Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Nyelv és Kommunikáció Kutatócsoport, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány, és a Szikra Alapítvány közös szervezésében jött létre a Szenior Szabadegyetem Kazincbarcikán. Az előadássorozat célja: az életen át tartó tanulás biztosítása az Észak-magyarországi régióban, a társadalom egyik legfontosabb erőforrásának, a tudásnak az átadása idős emberek és több generáció részére.

A következő előadást 2017 március 2-án tartják, amikor az időskori konfliktusok megelőzéséről, terápiájáról és a mediáció módszereiről lesz szó. A témáról bővebben Dr. Cseres Judit pszichológus, mediátor beszél majd. 

 

Kövesd a Kolorcity -t a Facebookon is!

 

Kövesd az Opontot a Facebookon is!